Câu hỏi ôn tập thi tuyển sinh vào Lớp 10 THPT môn Tiếng Anh - Trường THCS Bình Minh (Có đáp án)

Choose the best answer to complete the following sentences.(03 questions)

6. If you want ………….. there before dark, you should start at one.

A. to get B. getting C. get D. got

Answer: A

7.…………………they were tired, they finished their work before 5pm.

A. Because B. Although C. Instead of D. Despite

Answer: B

8. You should ……………..the light before going to work.

A. turn on B. turn off C. turn out D. turn in

Answer: B

doc 7 trang Bạch Hải 13/06/2025 180
Bạn đang xem tài liệu "Câu hỏi ôn tập thi tuyển sinh vào Lớp 10 THPT môn Tiếng Anh - Trường THCS Bình Minh (Có đáp án)", để tải tài liệu gốc về máy hãy click vào nút Download ở trên

Tóm tắt nội dung tài liệu: Câu hỏi ôn tập thi tuyển sinh vào Lớp 10 THPT môn Tiếng Anh - Trường THCS Bình Minh (Có đáp án)

Câu hỏi ôn tập thi tuyển sinh vào Lớp 10 THPT môn Tiếng Anh - Trường THCS Bình Minh (Có đáp án)
 PHÒNG GDĐT KIM SƠN CÂU HỎI ÔN TẬP THI TUYỂN SINH VÀO LỚP 10 THPT
 TRƯỜNG THCS BÌNH 
 MINH NĂM HỌC 2017-2018
 MÔN: TIẾNG ANH
 (Đề gồm 25 câu, trong 3 trang)
Đề 1
A. PHONETICS
Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that 
of other. ( 05 questions)
 1. A. north B. south C. gather D. month
Answer: C
 2. A. reply B. candy C. sandy D. many
Answer:A
 3. A. divided B. showed C. polluted D. wanted
Answer: B
 4. A. fans B. seas C. works D. jobs
Answer: C
 5. A. school B. chicken C. church D. chin
Answer: A
B. GRAMMAR & VOCABULARY 
I. Choose the best answer to complete the following sentences.(03 questions)
6. If you want .. there before dark, you should start at one.
 A. to get B. getting C. get D. got
Answer: A
7.they were tired, they finished their work before 5pm.
 A. Because B. Although C. Instead of D. Despite
Answer: B
8. You should ..the light before going to work.
 A. turn on B. turn off C. turn out D. turn in
Answer: B
II. Give correct form of the verbs in brackets. ( 05 questions)
9. I (not / read) . the newspaper at the moment.
 A. haven’t read B. am reading C. am not reading D. hasn’t read
Answer: C
10. We haven’t met each other since we (leave) .. school.
 A. have left B. left C. leave D. leaved
Answer: B
11. Lan told her friend (not make) such noise in class.
A. not to make B. not make C. not making D. not makes
Answer: A
12. You really saw a UFO,.?
A. aren’t you B. don’t you C. didn’t you D. weren’t you Answer: C
13. The book is on the table belong to my brother.
A. which B. where C. whose D. who
Answer: A
III. Each sentence has a mistake. Find and correct. ( 02 questions)
14. . She often go jogging in the morning.
 A B C D
Answer: C -> goes
15. Mrs Yen is looking forward to see your respond about her advice.
 A B C D
Answer: C ->to seeing 
C. READING 
I. Read the passage and choose the best answer.( 04 questions)
 Last year, we had a nice holiday. My friend and I went to the seaside for a 
month. I had been to the seaside several times before, but this was the first time for 
my friend. Naturally, it was the great event for him. Finally, the day came. It was a 
fine morning. We got up very early because we wanted to leave home after 
breakfast. We made he journey by car. We reached the seaside at noon. We spent 
many hours on the beach. We enjoyed making castles and channels in the sand. 
People said we ought to spend at least a few weeks at the seaside. If we could stay 
longer, so much the better.
16. How long did the writer and his friend spend at the seaside ?
 A. week B. A few weeks C. A month D. A few months
Answer: C 
17.Who went to the seaside the first time ?
 A. The writer B. The writer and his C. The writer's D. The writer' s 
 friend family friend
Answer: D
18.How did they travel to the seaside ?
 A. By car B. By train C. By bus D. By air
Answer: A 
19.When did they reach the seaside ?
 A. At 8 o 'clock B. At 12 o'clock C. At 4 p.m D. At 9 p.m
Answer: B
D. WRITING 
I. Arrange these words or phrase words to make complete sentence. (02 
questions)
20. like / something / would / I / drink / to.
A. I would like something drink.
B. I would liked something to drink.
C. I would like somethings to drink.
D. I would like something to drink.
Answer: D
21. father / My / enjoys / watching films / . 
A. My father enjoys watch film. B. My father enjoyes watching film. 
C. My father enjoys watching film.
D. My father enjoy to watching film.
Answer: C
II. Rewrite the following sentences in such a way that they mean almost the 
same as those printed before them. (04 questions)
22. I’m sorry I can’t go to the party tonight.
A. I wish I can go to the party tonight.(I wish)
B. I wish I could go to the party tonight.
C. I wish I would go to the party tonight.
D. I wish I could went to the party tonight.
Answer: B
23. My father has bought a new computer.( A new computer)
A. A new computer has been bought.
B. A new computer have been bought.
C. A new computer has bought.
D. A new computer had been bought.
Answer: A
24 “ I will visit my grandparents tomorrow.” Lan said
A. Lan said (that) she will visit her grandparents the next day/the following day.
B. Lan said (that) she would visit her grandparents the next day/the following day.
C. Lan said (that) she would visit her grandparents tomorrow 
D. Lan said (that) she could visit her grandparents tomorrow the next day/the 
following day.
Answer: B
25. “Can you lend me some money, Mary?” he asked.
A. He asked Mary lend him some money/ if she could lend him some money.
B. He asked Mary to lend him some money/ if she could lend him some money.
C. He askes Mary to lend him some money/ if she could lend him some money.
D. He asked Mary to lends him some money/ if she could lend him some money.
Answer: B
 XÁC NHẬN CỦA BGH NGƯỜI RA ĐỀ THI VÀ ĐÁP ÁN
 (Họ tên, chữ ký)
 Lê Thị Thêu Nguyễn Thị Thanh PHÒNG GDĐT KIM SƠN CÂU HỎI ÔN TẬP THI TUYỂN SINH VÀO LỚP 10 THPT
 TRƯỜNG THCS BÌNH 
 MINH NĂM HỌC 2017-2018
 MÔN: TIẾNG ANH
 (Đề gồm 25 câu, trong 4 trang)
Đề 2
A. PHONETICS
Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that 
of other. ( 04 questions)
 1. A. passed B. watched C. . played D.washed 
Answer: C
 2. A. proud B. about C. around D. would
Answer: D
 3. A. entrance B. paddy C. bamboo D. banyan
Answer: A
 4. A. sleeps B. . swims C.lives D. opens
Answer: A
B. GRAMMAR & VOCABULARY 
I. Choose the best answer to complete the following sentences.(04 questions)
5. If I were you, I .. buy this new car.
 A. can B. will C. would D. shall
Answer: C
6. Tomorrow we'll go to Noi Bai Airport to meet Maryam, _________comes from 
Malaysia.
 A. who B. whom C. whose D. that
Answer: A
7. When he lived in the city, he_________to the theater twice a week.
A. uses to go B. has gone C. used to go D. was going
Answer: C
8.. We have learnt English________2001. 
 A. for B. since C. in D. during
Answer: B II. Give correct form of the verbs in brackets. ( 04 questions)
9. We wish we (receive) . a lot of toys and presents from Santa Clause.
A. receive B. have received C. received D.receives
Answer: C
10. She (watch) .. T.V when I came yesterday.
A. watched B. was watched C. is watching D. was watching
Answer: D
11. I suggest (give) .. lessons to poor children.
A. giving B. give C. will give D. gave
Answer: A
12. If you get up early, you (not be) .  late.
A. won't are B.won't be C. wouldn’t be D. aren’t be 
Answer: B
III. Fill in the blanks with the correct form of the words in brackets( 03 
questions)
13. He cycled...and had an accident. (CARE)
A. careful B. careless C. carelessly D. carefully
 Answer: C
14. It is very ....to live in a damp room. (HEALTH) 
A. healthy B. unhealthily C. healthily D. unhealthy
Answer: D
15. Teacher should do something toencourage.children to read. 
(COURAGE)
Answer: D
C. READING 
I. Read the passage and choose the best answer.( 04 questions)
 Today, supermarkets are found in almost every large city in the world. But the 
first supermarket (25)_________opened only fifty years ago. It was opened in New 
York by a man named Michael Cullen.
 A supermarket is different (26)___________other types of stores in several 
ways. In supermarkets, goods are placed on open shelves. The customers choose 
what they want and take them to the checkout counter. This means that fewer shop 
assistants are needed than in other stores. The way products are displayed is 
another difference between supermarkets and many other types of stores; 
(27)__________ example, in supermarkets, there is usually a display of small inexpensive items just in front of the checkout counter: candies, chocolates, 
magazines, cheap foods and so on.
 Most customers (28)__________go to a supermarket buy goods from a 
shopping list. They know exactly what they need to buy. They do the shopping 
according to a plan.
16. A. is B. has been C. was D. were
Answer: C
17. A. in B. from C. of D. with
Answer: B
18. A. in B. for C. of D. by
Answer: B
19. A. who B. what C. which D. whom
Answer: A
D. WRITING 
I. Arrange these words or phrase words to make complete sentence. (02 
questions)
20. It / be / necessary / learn / English / nowadays.
A. It is necessary learn English nowadays.
B. It is necessary to learn English nowadays.
C. It is necessary to learning English nowadays.
D. It is necessary to learn English nowaday.
Answer: B
21.If / you / not / study hard/ you fail / exam.
A. If you don’t study hardly, you will fail the exam.
B. If you don’t study hard, you will fail the exam.
C.If you don’t study hard, you fail the exam.
D. If you don’t study hard, you would fail the exam.
Answer: B
II. Rewrite the following sentences in such a way that they mean almost the 
same as those printed before them. (05 questions)
22. “I am a new student”. Minh said
A. Minh said he be a new student.
B. Minh said he is a new student. C. Minh said he was a new student.
D. Minh said he would a new student.
Answer: C
23. We were late for school because of the heavy rain. 
A. Because it rained heavy, we were late for school.
B. Because it rains heavily, we were late for school.
C. Because it rained heavily, we were late for school.
D. Because it rained heavily, we are late for school.
Answer: C
24. My mother used to make us clean the house. 
A.We used to be made clean the house by my mother.
B. We used to be make to clean the house by my mother.
C. We used to made to clean the house by my mother.
D. We used to be made to clean the house by my mother.
Answer: D
25. "How much do you think it will cost?" he said to me. 
A. He asked me how much I think it would cost.
B. He asked me how much I thought it will cost.
C. He askes me how much I thought it would cost.
D. He asked me how much I thought it would cost.
Answer: D
 XÁC NHẬN CỦA BGH NGƯỜI RA ĐỀ THI VÀ ĐÁP ÁN
 ( Họ tên, chữ ký và đóng dấu ) (Họ tên, chữ ký)
 Nguyễn Thị Thanh
 Lê Thị Thêu

File đính kèm:

  • doccau_hoi_on_tap_thi_tuyen_sinh_vao_lop_10_thpt_mon_tieng_anh.doc